Megosztás:

A közel tíz kilométer hosszú kerékpárút kivitelezési munkálatait a KM Építő Kft. végzi.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megrendelésére a Budapest – Balaton kerékpáros útvonal, Budapest és Etyek közötti szakaszon folytatódik a KM Építő Kft. kivitelezésében.

A múlt évben aláírt Vállalkozási szerződés 2020. március 11-én lépett hatályba és ezzel kezdetét vehette a kerékpárút építésének előkészítése. A munkaterület átadás-átvétele március 16-án megtörtént, majd ezt követően megkezdődött a közel 10 km hosszúságú kerékpárút tervezése. A tervek jóváhagyását követően a kivitelezés is megkezdődik.

Kiemelt látványosságú területen halad át a bicikliút

Az épülő szakasz Budaörsön, a Hosszúréti-patak mellett, majd Törökbálint belterületén – Fűzfa utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Raktárvárosi út, Régivasútsor utca – nyomvonalon haladva éri el Biatorbágy belterületét.

A kerékpárút kiemelt látványossága, hogy áthalad a biatorbágyi viadukton, amely Magyarország egyetlen páros vasúti völgyhídja.

Az átadás várható időpontja 2021. szeptember 30., amikor is egy újabb szakasz kapcsolódik be a Budapestet Balatonnal összekötő 108 km hosszúságú kerékpárút fejlesztési projektbe.

Forrás:
magyarepitok.hu, Fotó: biatorbágyi viadukt - wikipédia

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture