Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Május 14-én, csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a kormány megállapítása szerint a veszélyhelyzet 63. napi adatai szerint úgy tűnik, csökken az új fertőzöttek, megbetegedettek száma. 11 nappal a vidéki enyhítések után úgy látják, ezt a döntést visszaigazolták az adatok. Nem vezettek a lazítások tömeges fertőzéshez a vidéki megyékben. Továbbra is Budapesten van a legtöbb fertőzött – mondta el.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az adatok kiértékelésében virológus szakemberekre támaszkodnak.

A kormány tegnap arról döntött, hogy a fennálló védekezést érintő szabályozásokon nem szeretnének lazítani egyelőre, ugyanúgy kötelező marad a távolságtartás és a maszk viselése.

A kormány Pest megyét is a vidéki megyékhez tartózóknak tekinti ezután, mert a fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidéki megyékhez, mint Budapesthez.

A fővárosban életbe lépő szabályokról a kerületi önkormányzatok polgármestereinek véleményeinek tükrében ma fog döntést hozni az Operatív Törzs.

Budapesten kívül további enyhítésekre van lehetőség, a vendéglátóhelyek belső zárt részében megengedett lesz a tartózkodás maszk viselése mellett – mondja Gulyás Gergely.

Emellett hétfőtől kinyithatnak a játszóterek, illetve a szállodák, panzóik fogadhatnak vendégeket vidéken.

Szentrkirályi Alexandra azt az örömteli hírt jelentette be, hogy a rendezvények tekintetében a korlátozások továbbra is érvényben vannak,

de vidéken és Pest megyében június 1-től legfeljebb 200 főig megtarthatók a lakodalmak.

A sajtó kérdésére tájékoztattak, hogy a kormány tervei szerint lehetnek gyermektáborok, de egyelőre csak arról született döntés, hogy az ottalvást nem igénylő táborok megtarthatók. A hónap végén az akkori helyzet függvényében dönthetünk az ottalvós táborokról – mondták el.

A kormány azt tervezi, hogy foglalkozik a nyári gyermekfelügyelet, gyermekmegőrzés kérdésével.
Az iskolákkal kapcsolatban egyelőre nincs új döntés, annyi biztos, hogy június 2-ig iskolai oktatás nem lesz, arról pedig egyelőre nincs döntés, hogy azt követően a tanév hátralevő részére megnyitják-e az iskolákat. Az Emmi szerint a tanév befejezése akkor sem kerül veszélybe, ha júniusban egyáltalán nem kell a diákoknak visszatérni az iskolába.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com