Néhány attrakció elmarad, de láthatod majd az idén született kicsiket, és a vendéglátóhelyek is nyitva lesznek.

Hatvanhat nap után május 20-tól, szerdától újra kinyitja kapuit az Állatkert. Indulásképpen naponta legfeljebb 2500 jegyet fognak értékesíteni, így maximalizálják a napi látogatószámot a közönség és az állatok érdekében.

Jegyeket kizárólag online elővételben lehet vásárolni, a jegypénztárak egyelőre zárva lesznek a sorban állás elkerülése érdekében. A beltéri bemutatóhelyek, állatházak egyelőre zárva maradnak.

Ezeket az intézkedéseket részben azért hozták, hogy elősegítsék a kijárási korlátozások feloldása után is érvényben lévő, és mindenkire kötelező védelmi intézkedések és magatartási szabályok betartását. Egyben gondoskodjanak a közönség egészségének védelméről. Szempont volt továbbá az is, hogy az állatkerti állatok is fokozatosan szokjanak hozzá a nagyközönség újbóli jelenlétéhez.

A szerdai megnyitást követően a beltéri bemutatóhelyek, állatházak és más beltéri létesítmények átmenetileg még zárva tartanak. Nem nyit meg az Állatkert Holnemvolt Vár nevű zónájának teljes területe sem, mert az itt lévő bemutatóhelyek, köztük például az állatsimogató is, olyan jellegűek, ahol indokolt a fokozott elővigyázatosság.

Ezzel együtt látnivalóban bővelkedik az Állatkert, hiszen a kedvező időjárás miatt a legtöbb olyan állat, amelynek kültéri és beltéri férőhelye is van, már a külső kifutóban tartózkodik. Így a zárva tartás időszaka alatt született temérdek új kisállatot is megcsodálhatják végre a látogatók. A hazai állatkertek közül itt látható a legtöbb féle állat, ráadásul számos kölyök és fióka cseperedik most a kert területén. Egy részük, például az ázsiai vadkutya kölykök, a fekete hattyú fiókák vagy a kis pelikánok az elmúlt két hónapban születtek, vagyis azóta, hogy az Állatkertet átmenetileg be kellett zárni. De a február végén világra jött kistapírt is csak az interneten közzétett kisfilmeken láthatta a nagyközönség.

Egyelőre viszont elmaradnak a látványetetések, állattréningek, és más, adott időpontra meghirdetett olyan közönségprogramok, ahol egy időben nagyszámú látogató gyűlne össze.

Az Állatkert területén működő vendéglátóhelyek a másutt is érvényes szabályok szerint működnek majd,viszont a főbejáratnál a csomagmegőrzés átmenetileg szünetel, szintén higiéniai okokból.

A bérletes látogatókkal együtt egy átlagos májusi hétköznapra jellemző látogatószám várható, amely mellett nem jelent majd nehézséget például a másfél méteres távolság betartása sem.

Ahhoz, hogy az Állatkert a koronavírus járvány terjedése szempontjából legalább olyan biztonságos, sőt, ha lehet még biztonságosabb legyen, mint bármely más közterület, az intézmény kiemelten számít a nagyközönség együttműködésére.

A következők betartását kérik még a látogatókról:

• aki betegség tüneteit észleli magán, lehetőleg halassza későbbre az állatkerti látogatást;

• az Állatkert területén javasolt a szájmaszk viselése;

• javasolják a gyakori és alapos kézmosást: az ehhez szükséges, a mosdóknál, kézmosóhelyeknél elhelyezett fertőtlenítő folyadékok utánpótlásáról folyamatosan gondoskodnak;

• a szokásosnál is nagyobb nyomatékkal kéri az Állatkert, hogy az állatokat a nagyközönség semmivel se etesse: még zoo-csemegével sem szabad etetni a kert lakóit, ezért nem is árusítanak ilyen állateledelt.

A legfrissebb intézkedésekről ITT olvashatsz.

Forrás:
szeretlekmagyarorszag.hu, Fotó forrása: Fővárosi Állatkert Facebook-oldala

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com