A teljes pünkösdi hosszú hétvégén nyitva tart a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), amely kisebb kézműves vásárral és pünkösdi királyválasztó játékkal is készül az ünnepre.

A Skanzen látogatói a hosszú hétvégén sétálhatnak a múzeum 60 hektáros parkjában, de a járványügyi szabályok betartásával nyitva lesznek a múzeum boltjai, vendéglátóhelyei, a házak, épületek és élménypontok is – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
Újdonság, hogy vasárnaptól az eddigihez képest több épület nyílik meg a szabadtéri állandó kiállításban; ezek fokozott biztonsági intézkedések mellett látogathatók.

Emellett számos élménypont kínál kikapcsolódási lehetőséget: a látogatók hétvégente újra birtokba vehetik a Boszorkánykonyhát, a Dédanyáink konyhatitkait, a Csodapajtát, a Fény Házát, a Fa-Ház interaktív kiállítását, a gyerekgazdaság szabadtéri játékait, a játékudvart, az állattartó tanyát és a Mesekert játszóteret.

Néhány új, biztonságos szabadtéri játékkal is készül a Skanzen, ilyen a mezítlábas ösvény, a tollaslabdapálya, az ugróiskolák, az óriásbútorok, az aszfaltrajzolás, a fotózkodós helyszínek, a játszóterek, a játékos pihenők, valamint a játékos totó.
Az állandó kiállítás épületeinek és élménypontjainak túlnyomó része újra látogatható, ezért szombatonként és vasárnaponként a korábban megszokott normál jegyárú belépőkkel várják a látogatókat a Skanzenbe, ahol nyitva tartanak a boltok, vendéglátóegységek is.

Hétközben sétálójeggyel lehet a múzeum területére lépni. Ilyenkor nyitva áll majd a múzeum parkja, lehet sétálni az utcákon, az épületek között, az udvarokon, portákon és az üvegfallal ellátott lakásbelsőkbe is betekinthetnek a látogatók.

Az állandó kiállítás élő múzeumi helyszínei és élménypontjai közül hétköznap egyelőre csak az állattartó tanya és a játékudvar látogatható, de elérhetők a biztonságos, új szabadtéri játékok is – közölte a Skanzen.

Forrás:
MTI

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com