Megosztás:

A koronavírus az egészségügyi hatásokkal összemérhető károkat okozott a világgazdaság számára is. Németországban az autóipar felpörgetése érdekében komoly ösztönző csomagot jelentettek be , melynek része a 19%-os forgalmi adó 16%-ra csökkentése az év végéig. Olvasóinknak többször ajánlottuk már a német Maingau áramszolgáltató elektromobilitás szolgáltatását, melynek kedvező roaming tarifáit igénybe véve idehaza is féláron tölthetünk az Ionity ultragyors töltőin. A cég hírleveléből értesültünk arról, hogy a német áfakedvezmény nem csak az új elektromos autó vásárlók számára jelent alacsonyabb árat, hanem azoknak is, akik már rendelkeznek villanyautóval.

A német gazdaságélénkítő csomagnak köszönhetően 2020. július 1. és 2020. december 31. között 16%-ra csökken ugyanis a villanyautó töltést terhelő ÁFA is. Így azoknál a szolgáltatóknál, akik a kedvezményt átengedik a fogyasztóknak, néhány centtel olcsóbban tölthetünk a korábbi árakhoz képest. Magyarországon az Ionity saját alkalmazását használva 280 Ft/kWh a töltési díj. Maingau kártyával vagy alkalmazással ez eddig 40 cent (140 Ft*). Az év második felében a kedvezőbb német ÁFA mellett a töltési díj 38,98 cent/kWh lesz (136 Ft/kWh*). Németországban és Hollandiában kedvezőbb a töltési díj a cég szolgáltatásával, mint Magyarországon, Ausztriában, Svédországban és Dániában pedig valamivel drágább. (*350 HUF/EUR árfolyam esetén.)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture