Megosztás:

Biatorbágy város főépítésze és polgármestere arra kéri a település ingatlantulajdonosait, hogy 2020. augusztus 14-ig tegyenek javaslatot, elsősorban a saját tulajdonukban lévő ingatlanokat érintő érvényes helyi építési szabályok felülvizsgálatára – olvasható a biatorbagy.hu oldalon.

Számos helyi lakossági találkozón merült fel igényként az itt élők részéről, hogy az önkormányzat állítsa le a lakosságszám további növekedését a település nyugalmának, biztonságának, élhetőségének fenntarthatósága érdekében. A korábbról eredeztetett építési jogokat az önkormányzat nem vonhatja vissza, ám minden tulajdonos kezdeményezhet változtatást a saját ingatlanát tekintve. Extrém estben arra is tehetne javaslatot, hogy tulajdonán az önkormányzat korlátozza a lakáscélú beépíthetőségi lehetőségeket, például telkének egy része kapjon szigorúan védett zöldterületi (erdő) besorolást.

A valós igényeket szakértő településrendezési tervezők véleményezik és a beérkezett javaslatok alapján várhatóan 2020 szeptemberére elkészítik a Helyi Építési Szabályzat új változatát, amelyet törvényi előírás szerint a település polgárai elé fognak tárni „partnerségi egyeztetésre”. A partnerségi egyeztetés szakasza nyújt majd arra lehetőséget, hogy a beérkezett egyéni kérelmeket az itt élők véleményezzék, és a helyi változtatási igényeket hozassák a szakértőkkel összhangba az országos szabályozással.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture