Július 1-től augusztus 31-ig idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

A kampány a Kajla útlevélre épül, amellyel a gyermekek turisztikai célpontokat kereshetnek fel. Jelenleg országszerte több mint 500 helyszínen gyűjthetnek pecsétet, vagy kaphatnak kedvezményeket. A kezdeményezést egy applikáció, valamint egy honlap is segíti (kajla.hu).

Július 1. és augusztus 31. között a Kajla útlevéllel rendelkező gyerekek ingyenesen utazhatnak a MAHART menetrendszerinti kiránduló hajójáratain, és igénybe vehető lesz az útlevél a dunakanyari településeket összekötő hajójáratokon. Tavaly 200 gyermeknek élt a lehetőséggel.

Biber Anett, a MÁV Zrt. szóvivője elmondta, hogy a Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV és a GYSEV vonalain ingyen utazó gyermekek kísérői 33 százalékos kedvezményre jogosultak.

A gyerekek díjmentes menetjegyeit a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV-applikáción keresztül is ki lehet váltani. Hozzáfűzte, hogy a program keretében Kajla kutyával matricáztak be egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt, amely Keszthelyig, illetve Nagykanizsáig közlekedik.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője elmondta, hogy a Hol vagy, Kajla? programhoz idén is csatlakozott vállalat: július 15-étől a Magyar Posta ingyen szállítja a programban résztvevők Kajla-képeslapjait, és a posta a program logisztikai partnere is.

Forrás:
https://mtu.gov.hu/, Fotó: illusztráció/pottyoslabda.hu

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)