Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2020-ban is díjazni kívánja a kiemelkedő vállalkozásokat, vállalkozásfejlesztési programokat.

Az Európai Bizottság által 2005-ben alapított verseny a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat ismeri el, célja az olyan kezdeményezések megismertetése, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, illetve a vállalkozások mindennapjait, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálhatnak.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj elismerésért vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek által legalább 15 hónapja működtetett programokkal lehet jelentkezni hat kategóriában.

A díj kategóriái: a vállalkozói kedv ösztönzése, a vállalkozói ismeretek növelése, az üzleti környezet fejlesztése, a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, a zöldgazdaság ösztönzése, valamint a vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.

A díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az Európai Zsűri Fődíját – amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet – az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul.

A díjátadó ünnepséget – amelyre a nemzeti forduló mindkét továbbjutója meghívást kap – az Európai KKV Közgyűlés részeként rendezik meg 2020 novemberében Németországban.

A díj eddigi legnagyobb hazai sikere a Gazdagmami Kft. 2014-es győzelme volt, amikor a cég elnyerte az európai zsűri fődíját, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett.

A 2019-es fordulóban nemzeti díjat vehetett át Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől a szegedi Junior Achievement Alapítvány, továbbá a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ (Budapest) a „Vállalkozz Józsefváros! ötletversenyével”. Mindkét program kiemelkedő segítséget nyújt a résztvevőknek a vállalkozói kompetenciák fejlesztésében.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra a kkvdij@itm.gov.hu email címen 2020. augusztus 12-ig lehet jelentkezni. A pályázati kiírás, a jelentkezési lap és az eljárási szabályzat a kapcsolódó anyagok között érhető el.

Forrás:
kormany.hu, Fotó Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com