Új vágányokat kap Kelenföldön a Déli Körvasút, ezzel bekötve az állomás keleti oldali vágányait is a körvasútra, ahonnan néhány év múlva 10-15 percenként induló elővárosi vonatok járnak majd Pestre – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid.

Bejegyzésében kifejtette:

„ahhoz, hogy lényegesen több és sűrűbb elővárosi vonat közlekedhessen Székesfehérvár, Pusztaszabolcs, Érd, Tatabánya, Biatorbágy felől Pestre, az új megállókkal az Infopark mellett (Nádorkert), a Művészetek Palotája mellett (Közvágóhíd) és a Népligetnél, a Déli Körvasúton új vágányokra és több kapacitásra van szükségünk. Ezek a vonatok részben ma is járnak, csak nem tudnak hol megállni a körvasúti megállók hiánya miatt, részben az elővárosi forgalom sűrítése révén jelennek majd itt meg. A Délibe tehát nem jár majd kevesebb vonat a Körvasút fejlesztése miatt.”

Vitézy hozzátette: a három vágányosra bővülő vasúti Duna-híd már épül, a kapcsolódó vágányszakaszokra pedig megvan az építési engedély és már dolgozik a Budapest Fejlesztési Központ és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a további ütemek kivitelezésbe adásán.

Forrás:
atv.hu, Fotó Vitézy Dávid

KÖVESSEN minket itt is: