Az év minden napján fontos, hogy erősítsük az immunrendszerünket, de most ebben a vírussal terhelt időszakban még fontosabb, hogy a szervezetünket feltöltsük vitaminokkal, ásványi anyagokkal és érzelmileg is kiegyensúlyozottá váljunk. A bezártság, a mozgáshiány a testi, lelki egyensúlyunk elvesztését teremti. Az arra hajlamosak feszültté, kimerültté, depresszióssá válhatnak. Mit tehetünk, hogy ezt elkerüljük, vagy legalább csökkentsük? Mit tehetünk önmagunkért hogy frissebbek, életerősebbek legyünk és könnyedén vegyük a mindennapi akadályokat?

A napfény és a friss levegő fontos segítőink
Napfény és friss levegő nélkül búskomorrá, kedvtelenné válunk. A természetben való séta, futás vagy kertészkedés nemcsak fizikailag, lélekszinten is tápláló. A sport – tulajdonképpen teljesen mindegy, melyik ágát űzzük -, feszültségoldó hatású és nem utolsó sorban az előnyös külsőnk megőrzésében is segít. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy home office dolgozunk, jó, ha kialakítunk egy napi rutint, aminek az első lépése, hogy felöltözünk és nem pizsiben korzózunk egész nap.

Keressük meg a számunkra leginkább működő stresszoldási technikát
Keressük meg a számunkra leginkább működő stresszoldó technikát és használjuk rendszeresen, például meditáljunk, jógázzunk, de ha a futás vagy a séta kapcsol ki, az is tökéletes. Az önfejlesztő könyvek sokat segíthetnek önmagad megismerésében. A környezetünkben való rendrakás bennünk is változásokat generál. Tartsuk rendben a környezetünket és terjesszük ki ezt a kertre is. A kertészkedés sokak szerint felér egy meditálással. Amíg a növényeinket megszabadítjuk a gazoktól, a gondolatainkat is gyomláljuk ki.

Lazítsunk és hagyjuk abba az aggódást
Adjunk időt magunknak a kedvenc sorozatunk megnézésére is. A társasjátékok vagy videójátékok is kellemes időtöltést kínálnak. Ne feledkezzünk meg az énidőről. Jár nekünk, hogy csak saját magunkkal foglalkozzunk!
A tavaszi időszakban szinte mindannyian fáradékonyabbak vagyunk, amit a kiürült vitamin raktáraink is okozhatnak. Fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt és szedjünk multivitamint. A D vitaminpótlásról se feledkezzünk meg. Divat a zsírszegény étrend és a fogyókúra, mégis ügyeljünk a megfelelő minőségű zsírbevitelre, mert a vitaminok egy része csak zsírban oldódik. Lehetőség szerint olíva-, tökmag- vagy kender olajat használjunk.

Az, vagy amit megeszel, tartja a mondás
A jó minőségű, kiegyensúlyozott táplálkozás révén megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet vihetünk be a szervezetünkbe. A cukrot, a finomított lisztet és az alkoholt kerüljük. Ha minden odafigyelés ellenére nem javul a közérzetünk megtudhatjuk az okát ha biorezonanciás állapotfelmérésen veszünk részt. Az étrendünk sajnos sok tartósítószert és más méreganyagot tartalmaz. Ezektől érdemes tisztítókúrával megszabadulni. Még jobb, ha sportolással segítünk a testünknek a méreganyagoktól való megszabadulásban. Ilyenkor ügyeljünk a fokozott folyadékbevitelre is.

A mozgásról se feledkezzünk meg
A sportolás amellett, hogy segít a méregtelenítésben, javítja a keringésünk, erősebb lesz az immunrendszerünk és a csontjaink. A felszabaduló endorfinnak köszönhetően a közérzetünk is javulni fog. A magas izzadással járó edzés mellett a váltakozó hideg-meleg vízzel való zuhanyzás is segíti a felfrissülésünket és a méreganyagok távozását a szervezetünkből. A meleg víz hatására kitágulnak, a pórusok a hideg víztől összeszűkülnek, ezzel serkentve a nyirokrendszerünk működését a salakanyagok távozását, végeredményben erősítve testünk védekező rendszerét.

Csordás Krisztina

Forrás:
csaladinet.hu, Fotó: illusztráció/ Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com