A járványügyi intézkedési tervet minden, hagyományos tanévkezdésre készülő általános- és középiskola megkapta augusztusban.

Ebben – többek között – az szerepel, hogy:
– minden intézményben alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást kell elvégezni
– a nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja
– a közösségi terekben egyszerre csak annyi gyermek, tanuló tartózkodhat, hogy betartható legyen a 1,5 méteres védőtávolság
– a testnevelésórákat az időjárás függvényében javasolt szabad téren megtartani
– az osztálykirándulásokkal és tanulmányi kirándulásokkal kapcsolatban azok belföldi megvalósítása lehetséges, de megfontolandó, a külföldre tervezett kirándulásokat, kérik, belföldi úticéllal tervezzék át
– a gyermekeknek tanítsák meg az úgynevezett köhögési etikettet: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, majd a használt zsebkendő szemetes kukába dobása és alapos kézmosás, esetleg kézfertőtlenítés

Az intézkedési terv kiegészítésre szorult

Szeptember 3-án szignózta Kásler Miklós miniszter az iskolák járvány elleni intézkedési tervének kiegészítését. Ezt a napokban kapják kézhez az oktatási intézmények vezetői, akik az alábbi szabályok betartásáért felelősek:
– Az a gyermek, tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe.
– Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
– Minden iskolai program elmarad az első félévben (szalagavatók, úszásoktatás, bál)
– Szülő csak az intézményvezető előzetes engedélyével léphet be az iskolába.
– A délutáni (nem tanórai) sportfoglalkozásokat átmenetileg fel kell függeszteni.
– Az iskolai énakkar/kórus próbáit javasolják felfüggeszteni.
– Az éttermi étkeztetés során igyekezzenek megszervezni a szakaszos, időben és térben elkülönített, osztályonkénti ebédeltetést.
– Ahol nincs elég hely az ebédlőben, lehet az osztályban is enni. Ezen osztálytermek takarítására, fertőtlenítésére kiemelt figyelmet kell fordítani.


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture