A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) azt javasolja, hogy a járványügyi készültség időszakában az iskolák a testnevelés órák keretében szervezzék meg a szeptember 25-i Európai Diáksport Napjához (ESSD) kapcsolódó programokat.

Az MDSZ szerdai közleménye szerint a szövetség abban bízik, hogy az iskolák többsége csatlakozik az Európai Diáksport Napjához, “felismerve, hogy a vírusfertőzés elleni védekezésben kiemelten fontos a rendszeres testmozgás.”

Az MDSZ emlékeztet arra, hogy a diáksportnap másfél évtizedes múlttal rendelkezik Magyarországon, és az MDSZ ötletéből európai kezdeményezéssé váló ESSD-re is már több mint öt éve kerül sor. Az Európai Diáksport Napjára regisztráló iskolák hagyományosan azt vállalják, hogy az eseményhez kapcsolódóan 120 perces mozgás- és sportprogramot szerveznek a tanulóknak.

Az idén azonban a koronavírus-járvány miatt más a cél, mert a mostani tanévre az emberi erőforrások minisztere témanappá nyilvánította szeptember 25-ét, így lehetővé vált, hogy az iskolák a tantervben előírt, a témával összefüggő tanítási órákat a témanapon szervezzék meg.

“Idén az MDSZ lehetőséget ad arra is, hogy az iskolák ne csak szeptember 25-én, hanem az Európai Sporthét (szeptember 23-30.) bármelyik napján zajló testnevelés órákkal is regisztrálhassanak, támogatva a tanulók immunrendszerének erősítését, amelynek a pandémia miatt most nagyobb a jelentősége, mint valaha”

– írta közleményében az MDSZ, hozzátéve, hogy az órák biztonságos lebonyolításához az elmúlt hetekben közzétett iránymutatásokkal nyújtanak segítséget.

Az MDSZ – az elmúlt két évhez hasonlóan – az idén is díjazza a diáksportnapon leginkább aktív és kreatív iskolákat, köszönhetően az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága támogatásának.

“Ezúttal a szabadtéri mozgás, az utcai sportok fontosságát kiemelve egy másik jeles nappal kötöttük össze az ESSD jutalmazási rendszerét: az idén először rendezzük meg ugyanis hazánkban az Open Streets Day programokat, amelyen arra biztatjuk a tanulókat és iskoláikat, hogy szeptember 20-án, vagy annak környékén keressenek lakókörnyezetükben szabadtéri lehetőséget a testmozgásra, és ott szervezzenek maguknak sportprogramot” – idézte a közlemény Balogh Gábor MDSZ-elnököt.

Az MDSZ tájékoztatása szerint az első 100 iskola, amely október 22-ig mind az Open Streets Day sporteseményéről, mind pedig az ESSD aktivitásáról beküldi a beszámolóját, 60 ezer forint értékű labdacsomag jutalomban részesül, az első 400 iskola pedig, amely az ESSD alkalmából megvalósított programjáról szóló beszámolóját feltölti, 20 ezer forint értékű labdacsomagot kap.

A beszámolókat a határidőig beküldő iskolák között egy Teqball Lite asztalt sorsolnak ki.


Forrás:
MTI, Fotó: mdsz.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture