Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Fontos, hogy minél több hazai hitelintézet kapcsolódjon be az energiahatékony lakáscélú hitelezésbe – hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdai közleményében, és üdvözölte, hogy az OTP első hazai hitelintézetként csatlakozott az energiahatékony jelzálog kezdeményezés (Energy Efficient Mortgages Initiative, EEMI) elnevezésű európai platformhoz.

Az EEMI az energiahatékony ingatlanok építése, illetve és az ingatlanokon elvégzett energiahatékonyság-növelő beruházások kedvezményes hitelekkel történő ösztönzésére vállalkozik. Az MNB 2019 júliusában csatlakozott az EEMI Tanácsadó Testületéhez, 2020-tól tőkekövetelmény-kedvezménnyel is ösztönzi az energiahatékony hitelezést.

A közleményben a jegybank hangsúlyozza, 2019. február 11-én azért hirdette meg a Zöld programot, hogy a pénzügyi piaci szereplőkkel együttműködve mérsékelje a környezeti anomáliák okozta ökológiai, gazdasági és pénzügyi kockázatokat, és klímabarát módon erősítse Magyarország versenyképességét.

Az épületek energiahatékonysága a zöld gazdaság egyik kitörési pontja, amely a jegybank közelmúltban publikált, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos élénkítő javaslatainak is része. A hazai lakó- és nem lakóépületállomány nagy volumenű felújításának beindulása ugyanis úgy tudna hozzájárulni a klímaváltozás elleni küzdelemhez, hogy egyúttal jelentős keresletet biztosítana a hazai építőipar számára is – írja közleményében a Magyar Nemzeti Bank.

Forrás:
MTI

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com