Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Pénteken kezdődik az őszi érettségi: 396 intézményben 27 631-en érettségiznek, a lebonyolításban 493 érettségi vizsgabizottság működik közre.

Az érettségizők várhatóan több mint 35 ezer vizsgát tesznek: csaknem 8 600-at emelt, 26 400-at pedig középszinten. Ez az elmúlt évek számaihoz képest hatalmas ugrás – írta az eduline.hu.

Tavasszal a vizsgaidőszak előtt berobbant járvány miatt az előrehozott vizsgákat törölték, és következmény nélkül léphettek vissza azok is, akik nem érezték biztonságosnak a tavaszi időszakot az érettségizéshez. A tavaszi időszakban eredetileg 113 ezer diák jelentkezett, ám az érettségire végül is csak 82 539-en mentek el. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban jelezte: egy nyár végi módosítás alapján nem muszáj most bepótolni az érettségit azoknak, akik tavasszal a járványhelyzet miatt visszaléptek a vizsgától. Aki még mindig fél az esetleges fertőzéstől, 2021 májusában is próbálkozhat.

Az őszi érettségi szabályai szerint a vizsgák megkezdése előtt a diákok az épületben nem csoportosulhatnak, a teremben legfeljebb tíz vizsgázó lehet, s garantálni kell a minimum másfél méteres távolságot is egymás között. A védőmaszk viselése az írásbeli vizsga alatt nem kötelező, de ajánlott.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com