Beindulni látszik az új szuperkórház építése. A legfrissebb Magyar Közlönyben a Dél-budai Centrumkórház környékén lévő infrastrukturális fejlesztésekről is megjelent egy rendelet.

Ennek értelmében több, a kórház közelében lévő útszakaszon lesznek átépítési munkálatok, például az M1–M7 közös szakaszán. Az előkészítést a Vitézy Dávid és Fürjes Balázs fémjelezte Budapesti Fejlesztési Központ végzi.

Lesz szuperkórház
Ahogy azt néhány napja a BudaPestkörnyéke.hu hírportál megírta a viták ellenére 2022 tavaszán elkezdődhet a szuperkórház építése.

Rengeteg fejlesztés kapcsolódik hozzá
A Dél-budai Centrumkórház megközelíthetőségének érdekében a friss kormányhatározat szerint az alábbi infrastrukturális fejlesztések szükségesek: A Dobogó út M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakasza és Balatoni út közötti szakaszának átépítése a centrumkórház közvetlen elérésének biztosításához,

Új csomópontok
Új közúti csomópont is épül a Dobogó út – Őrmezei út – Balatoni út kereszteződésben, beleértve a Balatoni út Menyecske utca és Egérút közötti szakaszán a csomóponti kapcsolódáshoz szükséges útépítési és forgalomtechnikai korrekciókkal.

Az M1-M7 bevezető is érintett
Új különszintű városi csomópont épül az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakasza – Gazdagréti út– Budaörsi út – Dobogó út csomópontnál.

Engedélyezési tervek
Az előkészítési feladatokat, úgymint az engedélyezési tervek elkészítését, az építési engedélyek megszerzését, valamint a kiviteli tervek és a tenderdokumentáció elkészítését a Budapest Fejlesztési Központ fogja végezni.

Új buszterminál is épül
Ők készítik elő továbbá a kelenföldi intermodális csomópont őrmezői autóbusz-terminál megvalósításának előkészítéséhez szükséges villamos infrastruktúra kiépítéséről szóló megvalósíthatósági tanulmányt is.

Minden marad úgy, ahogy tervezték
Nem változik a Dél-Budai Centrumkórház helyszíne. Bedros J. Róbert projektfelelős miniszterelnöki megbízott elmondta: a szuperkórház 1,2 millió lakos ellátásáért felel majd a nap huszonnégy órájában. A létesítmény a főváros 11. kerületében, a Dobogó városrészben fog felépülni.

Most még bozótos van a helyén
Ez az a terület, amely az M1-M7 bevezető és az Egérút kereszteződésénél van, jelenleg bokros, bozótos rétnek látszik, itt valósul meg az Egészséges Budapest Program egyik legdrágább beruházása.

2026-ban átadhatják
Az építésére vonatkozóan is konkrét tervek derültek ki: 2022 tavaszán fogják letenni az alapkövet, 2026 elején pedig átadják a dél-budai szuperkórházat.


KÖVESSEN minket itt is: