A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a vírushelyzetben videó- és fotópályázattal szólította meg a családokat, azt kérve, mutassák be a különleges helyzet okozta változásokat. Ennek sikere arra késztette a NOE vezetőit, hogy újabb pályázattal szólítsa meg a családokat.

 

Ritkán volt ennyi ideig együtt a család, mint a koronavírus okozta intézkedések időszakában. Több alkalmunk nyílt megismerni egymást ritkán látott helyzetekben: hogyan tud segíteni a szülő az iskolai felkészülésben, milyen, amikor minden gyermek egyszerre otthon van, apu vajon tud-e sütni-főzni, anyu mennyit bír. Számos komoly felismerés született ebben az időszakban egymásról, amelyek között valódi mélységeket éppúgy találunk, mint könnyedebb, viccesebb tapasztalatokat. Ezek megírására kérik a pályázókat.

Pályázati témakör: Olyan családok, családtagok pályázatait várjuk, akik fontos ismeretekkel gyarapodtak egymásról, gyermekeikről, szüleikről, s akik szívesen megosztják ezeket komoly és/vagy vicces tapasztalataikat másokkal.

Pályázók köre: Korosztálytól függetlenül természetes személyek, férfiak és nők, házaspárok, családok (közös, vagy külön-külön megírt) pályázatait várjuk. (Nem csak a NOE tagjai pályázhatnak!)

Beadható pályázatok száma: Pályázónként egy pályázat (egy családból többen is pályázhatnak).

Beadás módja: Elektronikusan a noe@noe.hu e-mail címre várjuk a pályázatokat. A tárgymezőbe kérjük írják be: „Pályázat –családtörténetek vírushelyzetben”. Postai úton nem fogadunk be pályázatot!

Formátum: Géppel írt dokumentum esetén maximum 10 A/4-es oldal, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz formátumban. (Kézzel írt pályázatokat nem fogadunk el!)

Beadási határidő: 2020. november 15. (vasárnap) éjfél

További tudnivalók: A beérkezett műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el. A pályázat tartalma nem sérthet személyiségi és adatvédelmi jogokat. A Pályázó kérheti, hogy ne eredeti, hanem az általa megjelölt néven jelenjen meg írása a nyilvánosság előtt. A Pályázó dönthet arról is, hogy szereplői ne eredeti nevükön szerepeljenek a szövegben. Az ezzel kapcsolatos döntés és felelősség teljes egészében a Pályázót terheli.

A legjobb három mű díjazása:

helyezett: bruttó 400 000 Ft
helyezett: bruttó 250 000 Ft
helyezett: bruttó 150 000 Ft
A legjobb pályaművek közlésre kerülnek a NOE Levelek című magazinban.

A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Kiírónak, azt a Kiíró a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja (terjesztés), a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (fordítás, színpadi feldolgozás).

Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöksége


Forrás:
noe.hu, Fotó: illusztráció/ Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture