Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A Szomszédaink, a magyarok című négyrészes dokumentumfilm-sorozat hiánypótló, még nem felismert jelentőségű alkotás, amely méltó része az emlékév programjainak. Egyszerű, minden korosztály számára közérthető és elfogulatlan módon kísérli meg bemutatni a magyarok és a szomszédos országok népei közti, sokszor ellentmondásos viszonyt.

 

A filmek középpontjában a magyarság megítélése áll: mit gondolnak ma a szlovákok, a szerbek, a románok a magyarokról, és fordítva.

A sorozat legújabb, negyedik része Kárpátaljával foglalkozik, és azt vizsgálja, hogy milyen most ott magyarnak lenni.

Mit gondolnak az ukrán–magyar viszonyról, az új oktatási törvényről, az elvándorlásról?
Milyen kép él az ukránok fejében a magyarokról?
Mik a legjellemzőbb sztereotípiák, és hogyan vélekednek Kárpátaljáról a régión kívül élők?

A filmet a vírushelyzetre való tekintettel a Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ Facebook-oldalán tekinthetik meg október 26-ától.

A vetítés után tervezett beszélgetést a Völgyhíd Televízió felvételén kereszül láthatják majd néhány nappal ez után, szintén a JFMK Facebook-oldalán.

A műsorban a Biatorbágyon élő újságírónő, Simon-Palov Judit beszélget a két alkotóval: a Filmszemle-díjas Zámborszki Ákossal és a Junior Prima díjas Galán Angélával.


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com