Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Az eddigi legnagyobb kutatás alapján jutottak erre brit kutatók, akik szerint a rövid ideig tartó ellenállóképesség a nyájimmunitás elméletét is kétségbe vonja.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy az új koronavírust rövid időn belül többször is el lehet kapni. Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Magyarországon is előfordult már, hogy egy fertőzöttet kétszer is megtámadott a kórokozó.

Egy Nagy-Britanniában végzett kutatás szerint a koronavírussal szembeni immunitás csak néhány hónapig tarthat – számolt be róla a Financial Times.

Az Imperial College által begyűjtött adatok szerint júniustól szeptemberig 6 százalékról 4,4 százalékra csökkent azoknak a briteknek az aránya, akiknek a szervezetében jelen vannak a koronavírus antitestjei. A legkisebb visszaesést a fiatal felnőttek körében tapasztalták, a legnagyobat pedig az idősebb korosztályban.

Több mint 350 ezer embert vizsgáltak meg öt hónap alatt, ezért ez az eddigi legnagyobb kutatás ebben a témában. A szakemberek ez alapján arra jutottak, hogy az immunrendszer úgy reagál a Covid-19-re, mint a többi koronavírusra vagy az influenzavírusra, ami azt jelenti, hogy a fertőzést többször is el lehet kapni.

A kutatás eredménye tehát arra enged következtetni, hogy a kórokozó elleni immunitás csak néhány hónapig tarthat, sokkal kevesebb ideig, mint azt eddig gondoltuk. Ez pedig azt is alátámaszthatja, hogy természetes módon nem tud kialakulni nyájimmunitás.

A tanulmány kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban is, hogy vajon a vakcina hatása meddig tarthat azoknál, akik beoltatják magukat. Wendy Barclay, a kutatás egyik szerzője és az Imperial College fertőző betegségek osztályának vezetője szerint egy jó védőoltás azonban jobb megoldás lehet a fertőzés megfékezésére, mint a nyájimmunitás.


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com