Magyar mesterek minőségi kézműves portékáira hívja fel a figyelmet a Magyar Kézműves Szövetség Vörösmarty téri utazóládája – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

 

Mivel elmarad a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, a szövetség szeretné felhívni az emberek figyelmét azokra a magyar kézműves termékekre, amelyek ajándékként a karácsonyfa alá kerülhetnek – mondta el a műsorban Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke.

Az utazóládába, amelyet különböző tévé- és rádióműsorokban mutatnak be, a szövetség tagjainak termékeiből válogattak.

Szabó Kata kiemelte, hogy a 10 éve alakult szövetség alkotóinak portékái az online térben elérhetők, a képviselt mesterségek a textilművestől és a bőrdíszművestől a kékfestőn át a faművesig és fazekasig terjednek.


Kitért arra is, hogy a több mint 20 tradicionális szakmát képviselő szövetség folyamatosan azon dolgozik, hogy Nyitott Műhely programjaikon bemutassák a mesterségek kulisszatitkait. Céljuk a gyökerek ápolása, az utánpótlás nevelése, a mesterségek örökítése, továbbélésük biztosítása.

Forrás:
MTI, Fotó: illusztráció/ Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture