A koronavírusos esetek számának meredek emelkedése miatt több európai országban is egészségügyi zárlatot rendeltek el.

Németországban hétfőtől, Ausztriában keddtől, Portugáliában szerdától, Angliában csütörtöktől lép életbe a leállás. Közben Olaszországban és Spanyolországban tüntetések, illetve zavargások alakultak ki tiltakozásul a szigorítások miatt.

Csütörtöktől ismét egészségügyi zárlat lép életbe a járvány miatt Angliában, egészen december 2-ig. A londoniak többnyire egyetértenek a szigorítással.
Boris bizonyára nem akart ilyen döntést hozni, de valószínűleg szükség van rá, különben teljesen lemondhatnánk a karácsonyról.” – mondta egy helyi lakos Boris Johnson kormányfőre utalva.
Angliában a leállás némileg enyhébb lesz, mint a márciusi. Az otthonát mindenki csak meghatározott indokkal hagyhatja majd el, de a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok, a pubok, a bárok és éttermek négy hétre bezárnak. Nyitva maradnak viszont az iskolák és egyetemek.

A járvány miatt elrendelt korlátozásokból azonban sokaknak elegük van. Spanyolországban, ahol nemrég lépett életbe a hat hónapra elrendelt szükségállapot, több településen is zavargások voltak.
Madrid központjában a tüntetők szemeteseket gyújtottak fel, Barcelonában kövekkel dobálták meg a rendőröket.
Logronóban pedig 150 ember nemcsak a rendőrökre támadt rá, hanem üzleteket is kifosztott. Pedro Sanchez spanyol kormányfő elítélte az erőszakot.

Rómában szombaton este ezrek tüntettek pénzügyi támogatást követelve a kormánytól.
Ha a kormány bezár bennünket, akkor adjon is jövedelmet. Támogatásra van szükségük azoknak, akiknek választaniuk kell a között, hogy dolgoznak és megbetegszenek, vagy éhen halnak, ezért az alapjövedelem lenne a megoldás.” – vélekedett egy római lakos.

Olaszországban egy hete rendelték el az éttermek, edzőtermek, uszodák, mozik bezárását. A kormány Milánó és Nápoly lezárását fontolgatja.

Izraelben viszont fokozatosan enyhítenek a korlátozásokon, miután csökkenni kezdett a fertőzöttek száma. Közben megkezdték az izraeli Covid-19 elleni vakcina emberen történő tesztelését is. Ha sikeresnek bizonyul, jövő nyár végén hozzáfoghatnak a lakosság beoltásához.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com