November 6-tól maszkot kell viselni több uszodában és szállodai wellness részlegben. Ez alól csak a medencék és a szaunák lehetnek kivételek. A rendőrség fokozottan ellenőrzi a szabályok betartását.

Múlt hét péntektől csak a vízben és a szaunában lehetünk maszk nélkül az uszodákban. Az ATV Híradójának stábja egy pécsi uszodában járt. Itt a sportolók és edzők is csak az edzések idejére vehetik le a maszkjukat. Az intézményben már megérkezni is maszkban kell, amit csak akkor vehetnek le, ha medencébe mennek, vagy beülnek a szaunába – mondta el az ATV híradójának De Blasio Domenico, létesítményvezető.

Az ATV híradójának az uszoda egyik vendége mondta, egyetért az intézkedéssel, és úgy gondolja, most épp az a helyzet van, amikor minden szabályt be kell tartani az egymás iránti felelősségvállalásból, valamint mások és saját egészségünk megőrzése érdekében.

Virág Zsolt, zalakarosi szállodatulajdonos az ATV híradójának azt mondta, szerint már senki nem lepet meg különösebben ez az új szabály, mivel lassan már mindenhol kötelező lesz a maszkviselés. Náluk is csak a szobákban és a medencékben lehet a vendég maszk nélkül, és az étteremben is csak az étkezés idejére kerülhet le az arcról a maszk.

A rendőrség ellenőrizni fogja az uszodákat és a szállodákat is, ahol a szabálytalan maszkviselőket helyszínibírságolhatja, vagy végső szankcióként akár be is zárhatják az intézményt.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is: