Kedd éjszaka nem csak a járványhelyzet miatti legújabb korlátozásokról és egyes gazdasági szereplők megsegítéséről jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben, hanem egy egészségügyi dolgozóknak nyújtott kedvezményről is.

A kormányrendelet szerint ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe a helyközi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást minden egészségügyi dolgozó (az orvos, a fogorvos, a gyógyszerész, az egyéb felsőfokú egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személy, az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személy, továbbá az egészségügyi tevékenységben közreműködő egészségügyi szakképesítéssel nem rendelkező személy).

Ingyenesen utazhat az az orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgató, aki a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködik.

Az utazási kedvezmény a 2. kocsiosztályra érvényes. Az utazási kedvezmény a helyjegyre valamint a pótjegyre is vonatkozik.

Az érintettek ellenőrzés esetén a személyazonosság igazolására alkalmas okmányt és az egészségügyi intézmény által kiállított igazolást kötelesek felmutatni.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is: