Hétfő este héttől lép életbe a parkolóházak ingyenes éjszakai használatáról szóló, szombaton bejelentett kormányrendelet – mondta Szentkirályi Alexandra hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányszóvivő hozzátette: a kormányrendelet arra kötelezi a bevásárlóközpontokat, hogy megnyissák és ingyenessé tegyék parkolóházaikat az este héttől reggel hét óráig tartó idősávban. A döntés célja a járvány terjedésének lassítása.

Mint mondta, a rendelet szerint a P+R parkolóházak, zárt felszíni parkolók és nem zárt felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe éjszakánként. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

A rendelet az állami tulajdonú cégek közterületi parkolóit is ingyenesen használhatóvá teszi. Kitért arra is, hogy a szociális intézményekben már elkezdődött a tömeges szűrés, továbbá a köznevelési intézményekben, bölcsődékben és óvodákban is zajlik a kétszázezer embert érintő program. A tömeges tesztelés a mostaninál átfogóbb képet ad majd járványhelyzetről. A kormány és a szülők is azért küzdenek, hogy ne kelljen iskolákat bezárni – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)