Etyek önkormányzata tájékoztatót adott ki, hogy hétfőn, november 23-án az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában is elvégezték a SARS-CoV2 Ag gyorstesztelést.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Móri Járási Hivatalának vezetője FE-06/NEO/8016-4/2020.sz. határozatában a 2020. november 23-án elvégzett SARS-CoV2 Ag gyorstesztek alapján az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola valamennyi tanulóját és tanítóját a COVID-19 megbetegedés tüneteit mutató koronavírus fertőzött szoros kontaktjaiként 2020. november 24-től 2020. december 4-ig járványügyi megfigyelés alá helyezte.

A járványügyi megfigyelés alá helyezett személy:

  • a zárlat időtartama alatt az otthonát nem hagyhatja el,
  • másokkal csak orvosi engedéllyel és ellenőrzés mellett, a fertőzés megakadályozását biztosító rendszabályok betartásával érintkezhet,
  • köteles betartani mindazokat az előírásokat és együttműködni azoknak az intézkedéseknek a megvalósításában, melyeket az egészségügyi hatóság és az egészségügyi szolgáltató a járvány esetleges megakadályozása érdekében ír elő és tesz meg.
  • amennyiben a megfigyelési idő alatt észlelik a koronavírus fertőzés tüneteit (légúti tünetek, láz, ízületi és izomfájdalom, íz és szagérzékelés zavara, fejfájás) vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal telefonon keresztül.

Etyeken a polgármester vezetésével munkacsoport működik, amely heti rendszerességgel figyelemmel kíséri a településünkön segítségre szorulók ellátási igényeit, úgymint:

  • rászorultaknak gyógyszervásárlás segítése, kiszállítással;
  • rászorultaknak élelmiszer és egyéb cikkek bevásárlása, kiszállítása;
  • karanténban lévő személyek élelmezése házhozszállítással;
  • közterületen felügyelet nélkül lévő gyermekek segítése.

A munkacsoport tagjai: Debreceni Csaba alpolgármester, Tátrai Tamás alpolgármester, dr. Bálint Attila képviselő, Morvayné dr. Sárközi Tünde, Palotai Zoltán, Kattra Judit, dr. Zsoldos Renáta, dr. Horváth Gábor Károly. Az igényeket kérem Mezőhegyi Évának (+36706752267) jelezzék.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)