A kormány úgy döntött, hogy az eddigi intézkedéseket fenntartják, nem szigorítanak.

Az idősek vásárlási sávja kapcsán a miniszter elmondta, hogy a kijelölt sáv egy védett sáv a veszélyeztetett korúaknak, de ezen kívül is bármikor mehetnek vásárolni.

A helyzet hatékony megoldása a vakcina lesz, a kormány hosszan tárgyalt arról, hogy honnan tudnak vakcinát szerezni. Gulyás Gergely leszögezte, hogy a kormány álláspontja az, hogy oltóanyagot bárhonnan lehet szerezni, de a magyar hatósági vizsgálat után lehet csak a tömeges oltást megkezdeni.

Hangsúlyozta:

önkéntes és ingyenes lesz az oltás.

Továbbra is 12 millió feletti vakcinát kötöttek le európai és amerikai gyártóktól, de tárgyalnak kínai, izraeli és orosz vakcináról is, ezek közül a kínai vakcina jár elől. A Pfizer terén azt a rossz hírt közölte, hogy bár elöl járnak, de az oltóanyagot első körben Amerikában fogják terjeszteni, a befizetett előlegek felét visszaadják, Gulyás Gergely szerint ez is jelzi a szolidaritás hiányát.

A miniszter elmondta: kellő számban állnak rendelkezése kórházi ágyak. Arra kér mindenkit, tartsa be a védelmi szabályokat, hogy meg lehessen fékezni a vírus terjedését. Azt remélik, hogy ha még néhány hétig sikerül kitartania, akkor már a fény látszani fog az alagút végén, ez pedig a vakcina lesz.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com