>>>Ossza meg ismerőseivel ezt a hírt<<<

8-10 nap múlva hozhat döntést a kormány arról, hogy az ünnepi időszakra feloldják, vagy esetleg enyhítik-e a korlátozó intézkedéseket – legalábbis ez derül ki a kormányzat Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésből.

Az infektológus szerint nem érdemes ígérgetni, viszont mindenkinek nagyon oda kell figyelnie, aki karácsonykor meglátogatja szeretteit.

„Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8–10 nap múlva hoz erről döntést” – írja a kormányzat Facebook-oldalán. Ez azt jelentheti, hogy az ünnepi időszakra feloldhatják a korlátozásokat.

„Én úgy gondolom, hogy tíz nap múlva esetleg azt lehet látni, hogy hogy alakul a helyzet az országban. Én nem ígérgetnék semmit, inkább figyelném a lehetőségeket, és azt javasolnám, hogy legyenek nagyon óvatosak az emberek” – nyilatkozta Pusztai Erzsébet, infektológus.

Az infektológus mindenkit arra figyelmeztet, hogy még maszkban se menjen tömegbe. Szerinte akár családi összejöveteleken is érdemes maszkot viselni, ha pedig valakinek akár csak enyhe tünete is van, jobb elhalasztani a családi látogatást.
A budapesti karácsonyi vásárt idén a Vörösmarty tér helyett az online térben tartják meg: a Budapesti karácsony honlapján várják az érdeklődőket a kiállítók.

„Lényegében tavaly karácsony óta nem tudtak dolgozni, tavaly karácsony óta nem volt olyan esemény, ahol tudták volna árulni azokat a termékeket, amiket készítettek. Ezért is tartottuk különösen fontosnak, hogy egyrészt segítsünk azoknak, akik megszokták, hogy a Vörösmarty téren vásárolnak ajándékot, másrészt pedig segítsünk azoknak a kézműveseknek, akik itt lennének” – mondta Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A DK azt szeretné elérni, hogy a kormányzat ingyen tesztelje le azokat az ünnepek előtt, akik ezt kérik. Szerintük ezzel megmenthető lehet a karácsony.

“Ha egy család ma nagyon felelősen szeretné megtervezni a közös karácsonyt, és előzetesen le szeretné teszteltetni minden családtagját, az fejenként 19 500 forintba kerülne a kormány miatt. Ez egy családnál akár 100 ezer forintos nagyságrendű költséget is jelenthet” – fejtette ki Kálmán Olga, a párt elnökségi tagja.

Az MSZP társelnöke közölte: hétfőn országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezik, hogy a kormány decemberre biztosítson gyermekenként egyszeri 50 ezer forintot azoknak a családoknak, ahol mindkét szülő a koronavírus miatt veszítette el a munkáját.

„Természetesen nem szabad megfeledkezni a gyermeküket egyedül nevelő szülőkről sem, ezért kezdeményezzük, hogy a gyermekenként járó egyszeri 50 ezer forintot azok a munkájukat vesztett szülők is kapják meg, akik egyedül nevelik gyermekeiket.” – jelentette be Kunhalmi.
Kunhalmi Ágnes azt mondta: ma Magyarországon mintegy 300 ezer ember keres munkát, közel 60 ezerrel többen, mint tavaly ilyenkor, felüknek pedig már semmilyen jövedelme nincs.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)