Szomorú eseményre, zászlólevonásra hívta a közösséget Gyergyóremete önkormányzata vasárnap délre.

Biatorbágy testvérvárosában, a gyergyóremetei községháza előtt öt oszlopon öt zászló lobogott tizenöt éven át. Vasárnap déltől három oszlop azonban üresen maradt: a magyar és a székely zászló, valamint a község lobogójának levételére végleges bírósági ítélet kötelezte az önkormányzatot.

Amint Laczkó Albert Elemér polgármester beszédében rámutatott, sorrendben elől volt a román zászló, jelezve, hogy tisztelik az országot, majd az Európai Unió zászlója, azé a gazdasági és politikai közösségé, amihez az ország tartozik, harmadik a piros-fehér-zöld, vagyis a magyar nemzeti és egyben Magyarország hivatalos zászlója, negyedik a székely zászló és ötödik a közösség, Gyergyóremete zászlója.

A szomorú esemény gyertyagyújtás kíséretében történt, ami még jobban kifejezi a közösség bánatát a Bukaresti Ítélőtábla rendeletével kapcsolatban.

Az együttérzésünket kifejezve városunk vezetői otthoni gyertyagyújtásra kérték mindazokat, akik együttéreznek testvéreinkkel. A biatorbágyi önkormányzat épülete előtt 2021. január 10-én 11.00 órakor félárbócra eresztették Gyergyóremete község zászlóját, a székely zászlóra pedig fehér szalag került.

YouTube player

 


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture