Megérkeztek, és el is foglalták helyüket a jégmentesítő zeolitot tároló edények a Repkény utcában – tette közzé a Biatorbágy Pecatóért Egyesület a honlapján.

A tárolók feltöltéséről is gondoskodott Egyesület, az esetleges utánpótlásról pedig a Városgondnokság biztosította a Pecataviakat. Ugyanakkor nem elég csak az utak fagymentesítésével törődni, autóinkat is fel kell készíteni a télre.

Hétvégén Biatorbágy Pecatóért Egyesület tagjai telepítették és feltöltötték az útszóróanyag tároló edényeket Pecató legforgalmasabb útján, a Repkény utcában. A 2 db, egyenként 120 literes edénybe környezetkímélő zeolitos kőzúzalék került, amely -15°C-ig hatékony, akár hóesés közben is.

Ha komolyabb havazás kezdődik, vagy tartósan lefagynak az utak, a Városgondnokság munkagépei gondoskodnak a csúszásmentesítésről. Az egyesület megkeresésére az önkormányzat szakemberei közölték: a síkosságmentesítést Unimog gépek fogják ellátni, amelyek csúszásgátló kőgranulátum és kálcium-klorid keveréket szórnak ki. A munkát az időjárás függvényében végzik majd, a Pecatónál is akkor, amikor a város többi részén.

 

Lássunk és látszódjunk – hangsúlyozza a téli közlekedés egyik legfontosabb szabályát Temesvári Péter, a helyi műszaki vizsgaállomás és autószervíz szervízvezetője. A szakember kiemelte, a fényszórók működésének ellenőrzésén túl fontos a megfelelő állapotú, azonos típusú, téli gumiabroncs az autók mindkét tengelyén, és jó, ha van kéznél zár-jégoldó, jégkaparó, páramentesítő spray, valamint elegendő üzemanyag és meleg ruha, ha mégis elakadnánk valahol.

A jelenlegi időjárás-előrejelzések szerint a következő napokban is fagyos reggelekre ébredünk, napközben pedig egyre gyakrabban számíthatunk havazásra, havas esőre, hózáporra.

Forrás:
pecatoert.hu, Kiemelt fotó Pixabay
>>>Ossza meg ismerőseivel<<<

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)