Péntek délelőtt újabb riasztást kapott a Biatorbágy Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Füzes-patak szennyeződésével kapcsolatban.

A bejelentés szerint a Füzes-patak szennyezés alatt áll, fel van habosodva és erős szag árad belőle. Bár az ilyen esetek közvetlenül nem a tűzoltósághoz tartoznak – lévén nem rendelkeznek szennyezéshez szükséges szakfelszerelésekkel -, de a helyszínre érkezve megállapították, hogy a patak vize valóban erősen szennyezett, láthatóan és érezhetően olyan anyagokat is tartalmaz, amelyeknek normál esetben egy szennyvíztelepen lenne a helye.

Mivel ez már a patak pátyi beérkezésénél is bőven tapasztalható volt, a hivatásos kollégákat a pátyi szennyvíztelep felé irányították” – tették hozzá a biatorbágyi tűzoltók. A bejelentő az észlelését az önkormányzat felé is jelezte, így a pátyi önkormányzat illetékesei már minden bizonnyal tudnak az esetről.

FRISSÍTÉS: a Biatorbágyi Önkormányzat közösségi oldalán közzétett információi alapján, a pátyi szennyvíztisztító-telep egyik berendezésének meghibásodása miatt tisztítatlan szennyvíz került a Füzes-patakba.  A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi vízügyi hatósága, a tűzoltók, Biatorbágy Város Önkormányzatának városgondnoksága helyszíni vizsgálatot folytat a műszaki hiba pontos okának felderítésére, valamint intézkednek a szennyezés megállítása és megszüntetése érdekében – jelezték az önkormányzati oldalon.

Forrás:
Biatorbágy Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook oldala, fotó: Biatorbágy Önkéntes Tűzoltó Egyesület
>>>Ossza meg ismerőseivel<<<

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)