A jövő hét elejétől új szakasz indul, elkezdődik a regisztráció alapú oltás – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

A miniszterelnök elmondta: ő maga is beolttatja majd magát, ha sorra kerül. Arra a kérdésre, hogy választhatunk-e a vakcinák közül, elmondta, szeretne már ott tartani, hogy dönthessünk az oltóanyagok közül.

A kormányfő mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon, és olttassa be magát. Azt mondta, ő a kínai vakcinában bízik a legjobban, mert ezt a vírust Kína ismeri a legrégebben, és ott tudják róla a legtöbbet.

Nincs elég vakcina, ezért valamilyen sorrendet ki kell alakítani az oltásnál – magyarázta. Hozzátette: a kormány tagjai dönthetettek volna úgy, hogy első helyen olttatják be magukat, de kivárják a sorukat.

Hangsúlyozta: úgy tűnik, Brüsszelből nem jön gyorsabban a vakcina, ezért fontos, hogy forgalomba tudják hozni azokat az oltóanyagokat, amelyek máshol már beváltak és hatékonynak bizonyultak, és a magyar szakemberek is megvizsgálták.

Orbán Viktor kiemelte: ha nem jön kínai vakcina, március elejéig 880 ezer embert tudnak beoltani, ha lesz kínai oltóanyag, ezt megkétszerezhetik, ha pedig lesz orosz vakcina is, még gyorsabb lesz az oltás.

Így más helyzet lesz húsvétkor, akkor már a nyitás bizonyos kérdései előkerülhetnek

– vélte.

Forrás:
MTI nyomán, Fotó illusztráció MTI
>>>Ossza meg ismerőseivel<<<

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)