A Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden közlekedő figyelmét fel szeretné hívni, hogy a munkatársaik országszerte folyamatosan dolgoznak az utakon. A javítási, karbantartási munkálatok mindannyiunk kényelmét szolgálják, ezért fokozott odafigyelést és figyelmet kérnek a sofőröktől, hogy a munkatársak gyorsan és épségben el tudják látni a feladataikat.

Csütörtök délelőtt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tatabánya térségében az elválasztósávban dolgoztak Magyar Közút szakemberei. A munkákat ütközési energiaelnyelő modul fedezetében végezték a cég alkalmazottai. A munkaterület előtt két helyen is előjelezték a terelést, két lépcsőben 100, illetve 80 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben. Az energiaelnyelővel felszerelt narancssárga teherautón ráadásul külön fénytechnika figyelmeztette az autósokat, ezen kívül két változtatható jelzésképű, az autópálya felett található digitális kijelzőn is előre felhívták az autósok figyelmét a munkavégzésre. Sajnálatos módon mindezek ellenére egy autós nekihajtott a munkaterületen dolgozó kollégákat védő teherautóba. Az energiaelnyelő viszont ellátta funkcióját, így szerencsére nem történt személyi sérülés.

Az ilyen esetek miatt indította el a Magyar Közút Nonprofit Zrt néhány éve „Biztonságunk az Ön kezében van” című közlekedésbiztonsági kampányát, ugyanis 2000 óta 17 kollégát vesztettek el munkavégzés közben, munkaterületen, figyelmetlen autósok miatt. Ráadásul gyakorlatilag hetente történik ehhez hasonló eset a gyorsforgalmi útjainkon.

Ezért is kérik, hogy a közlekedők figyeljék a fentebb is említett előjelzéseket, a munkaterületekre vonatkozóan nem véletlenül vannak kint ezek a táblák és információk, és ami fontos, időben kezdjék el a besorolást az elfogyó sávból.

Mindenki biztonsága érdekében, figyelmesen és megfelelő sebességgel közlekedjen az utakon, hogy a munkálatok és az emberi életek ne kerüljenek veszélybe!

Forrás:
Magyar Közút Nonprofit Zrt., Fotó: Magyar Közútkezelő, videó: Magyar Közútkezelő
>>>Ossza meg ismerőseivel<<<

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)