Január 29-én szűk körben, de nagy örömmel adták át Biatorbágy új, saját beruházásban felépült, négy csoport befogadására alkalmas, de hatcsoportosra bővíthető tagóvodáját. Az eseményen beszédet mondott Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Tarjáni István, városunk polgármestere.

Az önkormányzat 2018-ban pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztérium felhívására önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésére, azonban
forráshiány miatt nem kapott támogatást. A képviselő-testület úgy döntött, hogy az új óvodát hatszázmillió forintos fejlesztési hitel felvétele mellett önerőből építi meg. A beruházás teljes bekerülési költsége megközelítette az 1,1 milliárd forintot, amely az óvoda épületén, játszó- és sportudvarán kívül tartal-maz egy több mint ezer négyzetméteres közösségi teret az épület előtt, egy húsz- és egy nyolcállásos parkolót az ingatlan két oldalán, illetve egy új sétány is nyílt a Nagy és a Levente utca között.

„Biatorbágy életében ez azért különösen jelentős, mert ez az első olyan épület, amit óvodának terveztek, és az önkormányzat beruházásában valósult meg. […] Néhány mondatot a helyszín [Nagy utca 33. – a szerk.] kiválasztásával kapcsolatban is engedjenek meg. 2010-ben, amikor megbízatást kaptam a város vezetésére, azzal szembesültem, hogy nemcsak iskolának, de egy óvodának alkalmas építési telek sincs a város birtokában, miközben már konténerekben vannak elhelyezve óvodai és iskolai csoportok, és az ellátandó gyermekek száma is folyamatosan emelkedik. A szomszédos kastély-iskola felújításakor merült fel igényként és lehetőségként a vele határos, majd a mellette lévő két ingatlan megvásárlása. Így a három telek mérete együttesen már elégséges volt egy óvodaépület elhelyezésére. A tervek szerint ez jelenleg négycsoportosnak épült, de a későbbiekben lehetőség lesz még két csoporttal történő bővítésére. Azt mindenki láthatja, hogy az épület elhelyezkedésében, koncepciójában és minden elemében különleges, amire mindannyian büszkék lehetünk” – mondta a polgármester. A létesítmény ünnepélyes átadására a veszélyhelyzet megszűnését követően kerül sor.

K. F


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com