2021. február 4-én Dr. Kunetz Zsombor orvos és egészségügyi szakértő Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra az Országos Kórházi Főigazgatóság oltási tervének menetét – írta meg a 24.hu. 

A közzétett lista alapján 102 kórházat, 131 szakrendelőt, illetve további 5004 háziorvosi rendelőt terveznek bevonni több lépcsőben az oltási tervbe. Az intézmények bevonása attól függ, hogy az oltóanyag milyen mennyiségben áll rendelkezésre, illetve milyen társadalmi preferenciacsoport beoltása van soron.

A mai napon, 2021. február 5-én,  a fenti lista kiegészítéseként Dr. Kunetz Zsombor újabb dokumentumot tett közzé Facebook-oldalán. Ebben már a tervezett oltóhelyek számai – megyére és intézetre  is lebontva – szerepelnek.

Az „Ü” az ütemezett, a „T” pedig a tömeges oltási szakaszt jelöli. A tömeges oltásra csak akkor kerülhet sor, ha legalább egymillió ember számára elegendő oltóanyag áll rendelkezésre. A táblázatból az is kiderül, hogy ütemezett oltásból összesen 1530, tömeges oltásból pedig 612 lesz országszerte.

Forrás:
propeller.hu, Kiemelt kép illusztráció: Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com