A hónap végéig, február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolásoknak szóló, online szimulációs játékkal kiegészített Bonus Intra Országos Történelemversenyre, amelyre nemcsak magyarországi, hanem határon túli diákok is regisztrálhatnak – közölte a Mathias Corvinus Collegium szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Bonus Intra verseny több mint egy évtizede egy hallgatói projektötletből indult útjára, amely mára Magyarország egyik legnagyobb, egyetemisták által középiskolásoknak szervezett történelemversenye lett.

Idén a török-magyar kapcsolatok 1389-től 1521-ig tartó eseményeivel foglalkozhatnak a versenyzők – tették hozzá.

A három fordulóból álló versenyen a középiskolásoknak egyénileg kell helytállniuk, ahol a tárgyi tudásuk és történelmi műveltségük mellett a stratégiai és kreatív gondolkodásukra, valamint a kommunikációs készségeikre is szükségük lesz.

A diákoknak a február 1-jétől 21-ig tartó első fordulóban egy tízkörös (körönként 15 kérdésből álló), tesztjellegű online történelmi játékot kell megoldaniuk.

A legjobb 30 versenyző kerül be a második szakaszba, ahol előre megadott témakörök alapján egy esszét kell írniuk a török-magyar kapcsolatok eseményeihez kapcsolódóan.

A legtöbb pontot elérő tíz középiskolás jut tovább az április 10-11-én megrendezendő döntőbe, amelynek a Mathias Corvinus Collegium épülete ad otthont – áll a közleményben.

Forrás:
MTI, Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay
>>>Ossza meg ismerőseivel<<<

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)