Újra téma a Füzes-patak szennyezése. Február 16-án a Viadukt környékén fedezték fel újra a víz szaghatással együtt járó felhabzását – olvasható Biatorbágy önkormányzatának honlapján.

Legutóbb 2020. január 22-én került szennyeződés a Füzes-patakba. Akkor a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) területi vízügyi hatósága Biatorbágy Város Önkormányzatának bejelentése alapján helyszíni vizsgálatot folytatott a pátyi szennyvíztisztító telepen a szennyeződés megjelenésével párhuzamosan történt műszaki hiba pontos okának felderítésére, és intézkedtek a szennyezés megállítása, majd megszüntetése érdekében. A FKI Katasztrófavédelmi Mobil Labor a pátyi szennyvíztisztító telepen helyszíni ellenőrzést hajtott végre. Felszólította az üzemeltetőt a vízjogi üzemeltetési engedélyben foglaltak betartására és a bekövetkezett kisebb mértékű hibához hasonló esetek megfelelő, környezetszennyezést kizáró kezelésére, továbbá a vízvédelmi hatósághoz való bejelentési kötelezettség mindenkori teljesítésére. A mostani eset kapcsán az önkormányzat ismételten helyszíni vizsgálatot folytatott és bejelentést tett az illetékes hivatalok felé.

Forrás:
>>>Ossza meg ismerőseivel<<<

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)