A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb jelentése alapján tovább folytatódott az emelkedés a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációjában. 

A hatodik hete vizsgálja az NNK a szennyvízben található koronavírus örökítőanyagának koncentrációját. A vizsgálatok alapján tovább folytatódott a növekedés.  Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint az 5 vizsgált Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta ) közös mintájában is nőtt a SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja. Így két településen (Székesfehérvár és Szekszárd) ismét az emelkedett, míg Békéscsabán, Egerben, Kecskeméten, Pécsett, Salgótarjánban és Szombathelyen továbbra is alacsony kategóriába sorolható a koncentráció.

A szennyvízadatok alapján 10-14 napra előre megjósolható, hol várható a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése. A fenti ábrán látható, hogy jelenleg Biatorbágyon még mérsékelt a koncentráció tartalom, de a tendencia szerint emelkedésre számíthatunk.

Forrás:
koronavirus.gov.hu, Kiemelt kép illusztráció
>>>Ossza meg ismerőseivel<<<

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)