Egyetlen nap alatt drasztikus mértékben emelkedett meg azon óvodák és iskolák száma, amelyeket a koronavírus-járvány miatt be kellett zárni – olvasható a portfolio.hu-n.

Egyik napról a másikra 5%-ról, 6,6%-ra (196-ra) nőtt azon óvodák száma, ahol az operatív törzs egy-egy csoportját érintően rendelt el szünetet a COVID-19 járvány miatt. Jelenleg az óvodák 4,6%-ánál – köztük a biatorbágyi Meserét tag óvodában – van érvényben, hogy az egész intézményt be kellett zárni vagy rendkívüli szünetet elrendelni.

Az általános iskolákat tekintve mára 2%-ról, 2,7%-ra (69-re) emelkedett egy nap leforgása alatt a rendkívüli szünetet érintő intézmények száma. Jelenleg az iskolák 18%-ban (467 db) van egy-egy osztályt érintő digitális oktatás. Ez a szám is drasztikusan nőtt (83 db) egy nap alatt. A teljes intézményt érintő digitális tanrendre való áttérés összesen az iskolák 5%-át érinti, összesen 128 iskolát.

A Portfolio megkeresésére a Pedagógusok Szakszervezete közölte: a fertőzések nagy száma miatt tantermen kívüli oktatást kellene elrendelni az általános iskolákban is. Mindemellett olyan lépéseket kérnek a kormánytól, amelyek segítenének visszaszorítani a fertőzés terjedését. A koronavírus-járvány harmadik hullámának egyik gócpontját az iskolák jelentik.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com