Elkészült a Forbes idei, legbefolyásosabb magyar nőket rangsoroló listája. Nincs egyetlen összevont lista, négy kategóriára osztották a mezőnyt. 

Közélet
A tízfős közéleti listát továbbra is a tavaly miniszterré kinevezett Novák Katalin vezeti. Orbán Ráhel, a miniszterelnök lányának 2. helyezése és Varga Judit igazságügyi miniszter 3. helye is változatlan maradt. A lista második felébe ugyanakkor bekerült Dobrev Klára EP-képviselő, és Müller Cecília országos tisztifőorvos is.

 

A közéleti listára felkerült Karikó Katalin is, akinek nevéhez fűződik a Pfizer–Biontech és a Moderna vakcinájának alapját adó mRNS-technológia kifejlesztése. Karikó Katalin régóta nem Magyarországon él, emiatt hivatalosan nem szerepelhetne a listán, a Forbes mégis adott neki egy tiszteletbeli helyet.

Üzlet
Az üzleti szekciót harmadik éve vezeti Hegedüs Éva, a Gránit Bank alapító-tulajdonosa és vezérigazgatója, második helyen Pandurics Anett, a Magyar Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója található. Mészáros Beatrix a tavalyi 7. helyről idén a harmadikra ugrott.  Ezen a listán új szereplő Pistyur Veronika, az Oktogon Ventures társalapítója és Mészáros Antónia, az UNICEF vezetője.

Média
Ezen a területen továbbra is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója vezet. Mögé idén D. Tóth Kriszta, a WMN alapító-tulajdonosalépett fel, aki tavaly harmadával tudta növelni oldalának olvasótáborát. Új szereplőként a 3. helyen áll Munk Veronika, a Telex egyik főszerkesztője.

 

Kultúra
„A kultúra lista élén, elmúlt egyéves tevékenységük alapján helyet cserélt egymással Spengler Katalin műgyűjtő, a Tate Modern és a Pompidou Központ akvizíciós bizottságának tagja, a Magyar Nemzeti Bank műtárgyvásárlási tanácsadója, és Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója” – írja a Forbes.

 

A teljes listákat itt lehet megnézni.

Forrás:
telex.hu, Fotó: MH/Novák Katalin, Fotó: Karikó Katalin Wikipédia, Fotó: Vidus Gabriella RTL Sajtóklub RTL Sajtó, Fotó: Kolos Beáta UNICEF, Fotó: Hegedűs Éva Gránit Bank, Fotó: D.Tóth Kriszta Libri

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com