Megosztás:

A Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által közzé tett rendőrségi felhívásában telefonos csalókra hívják fel mindenki figyelmét.

A telefonos csalók végrehajtással és ingóságok lefoglalásával fenyegetőzve keresik meg gyanútlan áldozataikat, egy végrehajtó irodára vagy bírósági eljárásra hivatkozva. Azonnali fizetést, utalást követelnek a valótlan tartozás rendezésére, különben állításuk szerint a rendőrséggel együtt – akár pár órán belül, esetleges lakás feltöréssel is – behajtják a szóban forgó összeget.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy a fenti esetekben minél több forrásból győződjenek meg a hívás valódiságáráról, hátteréről, mint például a hívó kilétéről, vagy arról, hogy valóban van-e folyamatban lévő eljárás Ön ellen és a személyes ügyintézés lehetőségéről.

Már februárban a Fővárosi Főügyészség is kiadott ezzel kapcsolatban egy figyelmeztetést, akkor még fővárosra vonatkoztatva utalta, arra, hogy újabb csalással próbálnak pénzt kicsalni a gyanútlan áldozatokból.

A részletes felhívás itt olvasható:

Forrás:
Családsegítő Biatorbágy Facebook oldala, Kiemelt kép illusztráció: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com

Hide picture