Járvánnyal kapcsolatos legfrissebb döntésekről beszélt a Kossuth Rádió “Jó reggelt Magyarország” című műsorában 2021. március 19-én Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Korlátozó intézkedések fennmaradnak hétfőtől számított még egy hétig!

Meghalt 213 ember, kórházban 1174 ember van lélegeztetőgépen. Több, mint 9 000 fő van kórházban.

“Ha betartjuk a járványügyi előírásokat, akkor jó esélyünk van arra, hogy újra nyissuk az iskolákat.”

További szigorításokat már nem biztos, hogy elviselnének az emberek. Szólt arról is, hogy komoly összefüggés van az elhízás és a cukorbetegség és a betegség súlyos lefolyása között. A szolgáltatószektorban is nagy probléma van a kialakult helyzet miatt.

A Nemzeti Konzultációt lezárták és az Operatív Törzs ennek alapján fogja elkészíteni a nyitási tervet. Az újraindítás lépéseit a beoltottak számához kell kötni. Feltételezhető, hogy akik  PCR teszttel is igazoltak, azok 500 000 fő és így 2 millió a védett ember itthon, vagyis aki már rendelkezik védettségi igazolvánnyal. – tette hozzá.

Húsvétról egy hét múlva döntenek.

Vakcinákkal kapcsolatosan azt mondta a miniszterelnök, hogy annyival több keleti vakcinát szereznek be, amennyit nyugatról nem kapnak meg. Nincsen szükség új oltópont kialakítására, inkább az a fontos, hogy a háziorvosi rendelőket tegyük alkalmassá az oltás beadására.

Forrás:
Kossuth Rádió - Jó reggelt Magyarország

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com