„Ezekben az órákban lépjük át a kétmillió beoltottat”- kezdte meg a keddi operatív törzs sajtótájékoztatóját György István Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, amivel egy időben kerültek ki a friss koronavírus adatok a kormányzati oldalra.

Erre még sosem volt példa a járvány magyarországi megjelenése és a honlap üzemeltetése óta, hogy a napi, friss fertőzöttségi adatok ilyen későn kerüljenek nyilvánosára. György István elmondta, hogy múlt héten közel 540 ezer oltást adtak be az elsővel és a másodikkal együtt, ez a heti legtöbb beoltott itthon. A pedagógusok, óvodai és bölcsödéi alkalmazottakat tekintve elsőkörben a kedden érkezett Pfizerrel fogják április 1-3 közt oltani azokat, akik március 24-ig regisztráltatlak. Akik – ebből a csoportból –  ezt követően, de még március 29 éjfélig jelentkeztek oltásra, azokra második körben húsvét után fog sor kerülni.

Müller Cecília az oltás felvételével kapcsolatban elmondta, hogy a védettség kialakulásához idő kell, nem egyik pillanatról a másikra alakul majd ki, de a védőoltás „alapvető feladata”, hogy a súlyos szövődményektől és a haláltól megvédjen. Müller szerint már az első oltás után fokozatosan kialakul a megfelelő ellenanyagszint a szervezetben, és már jelentős mértékű védettség alakul ki, így szerinte már az első oltás „legalábbis a súlyos lefolyású fertőzéstől vagy a haláltól” megvéd, így a pedagógusoknak nem kell attól szorongania, hogy ne alakulna ki időben megfelelő védettség az iskolák kinyitása előtt, summázta az országos tisztifőorvos.
Aki terhes vagy szoptat, és kér oltást, az előbb regisztráljon az oltásra, aztán konzultáljon a háziorvosával, mondta Müller.

Kiss Róbert elmondta, ezzel 41 824-re nőtt a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított intézkedések száma a védelmi intézkedésről szóló kormányrendelet hatályba lépése óta. Ismertetése szerint hétfőn közterületen 632 emberrel szemben léptek fel, mert nem viseltek maszkot, közülük 121-et figyelmeztettek, 287-et megbírságoltak, 224-et feljelentettek. Tömegközlekedési eszközökön és azok várakozó helyein 18, míg kereskedelmi üzletekben 5 emberrel szemben intézkedtek.
Kiss Róbert szólt arról is, hogy eljárás indult egy Budapesten, a VI. kerületi Király utca egyik lakásában zajlott 35 fős magánrendezvény szervezője és résztvevői ellen. Egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen nagy lélekszámú házibulik veszélyeztetik a résztvevők és mások életét, egészségét.

Forrás:
telex.hu, kép: Kormányinfó közösségi oldala

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com