A véradás a szolidaritás kifejezésének fontos eleme, erős szimbóluma, amelyet most, a járvány idején még jobban értékelünk és érzékelünk – mondta a köztársasági elnök felesége az Országos Vérellátó Szolgálat egyik átmeneti véradópontján.

Herczegh Anita, a Miniszterelnökség Báthory utcai épületében tartott, civileknek szóló véradáson arra hívta fel a figyelmet, hogy a véradásra mindig szükség van, ugyanakkor koronavírus-járvány miatt “más dimenziót is kapott”.

Az emberi szervezet a vérrel “ingyen gyógyszert, gyógyhatású készítményt termel”, amire most nagy szükség van. – mondta a köztársasági elnök felesége.

Emlékeztetett arra, hogy a mostani már a negyedik állomása a civil véradási kampánynak és örvendetesnek mondta, hogy ezeken egyre többen jelennek meg. Kérdésre elmondta azt is, hogy már több mint 40 alkalommal adott vért, először egyetemistaként, és semmilyen negatív hatását nem érezte.

A legutóbbi civil véradáson már 700-nál többen vettek részt – mondta -, hozzátéve, bíznak abban, hogy az egyre több véradónak köszönhetően hozzájárulhatnak életek megmentéséhez. Reméli, hogy a kampányaik során a véradók száma eléri majd az 1000-2000-et.

A véradások pontos idejéről és helyszínéről a www.ovsz.hu és a www.voroskereszt.hu oldalakon lehet tájékozódni.

Forrás:
MTI, Kiemelt kép illusztráció: Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com