Március 30-a az orvosok világnapja. A kezdeményezés az Amerikai Egyesült Államokból indult, ahol 1990-ben nyilvánították ezt a napot az orvosok napjának, hogy keretet adjanak azon gesztusoknak, eseményeknek és programoknak, amelyekkel ünnepelhetik az orvostudomány fejlődését, annak gyarapítását és elsősorban a szakembereiket, akik tudásukkal és empátiájukkal együttesen enyhítik a betegek szenvedéseit. Magyarországon 2015 óta szenteljük március 30-at az orvosok iránti tiszteletünk kifejezésére.

Az elmúlt évek statisztikai felmérései alapján Magyarországon és a szomszédos országokban közel 200 000 orvosi álláshelyet töltenek be. Bár az orvoshiány szinte mindenhol jelen van, fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy magyar közösségeink egészségének megőrzéséért hálával tartozunk orvosainknak, akik szolgálatot teljesítenek a rendelőkben, kórházakban vagy egyéb külső helyszíneken.

A közintézményekben történő anyanyelven történő ügyintézés egyik legéletszerűbb, de leginkább rejtett helyzete az orvos‒beteg párbeszéde, amelyben elengedhetetlen a pontos kifejezés és megértés. Ennek feltétele a szervezett magyar orvosképzés és az elhivatott szakemberek.

A mostani vészterhes időkben még nagyobb jelentőséggel bír ez a nap, hisz az orvosok és egészségügyi dolgozók azok, akik nap mint nap a frontvonalban állnak és küzdenek betegeinkért, családjainkért, nemzetünkért. Köszönettel tartozunk minden anyaországi és külhoni orvos honfitársunknak azért az erőn felüli munkáért, amellyel ezekben a napokban óvnak bennünket!

Köszönjük MINDEN EGÉSZSÉGÜGYI DOLGÓZÓNAK a nemzet érdekében végzett munkát, a következő időszakhoz pedig sok erőt, egészséget, kitartást és megbecsülést kívánunk!

Forrás:
kulhonimagyarok.hu, Kiemelt kép: illusztráció/Pixabay

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com