Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Húsvéti hosszúhétvége után ma újra tájékoztatást tartott az operatív törzs. Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette az elmúlt 24 óra rendőrségi intézkedéseit, majd Müller Cecília a járványügyi adatokat.

A rendőrök a hosszú hétvégén 3949 emberrel szemben intézkedtek hétfőn a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt, így 47 223-re nőtt a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított intézkedések száma az erről szóló kormányrendelet hatálybalépése óta – ismertette Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
Hétfőn közterületen 677 olyan emberrel szemben intézkedtek, aki nem viselt maszkot. Tömegközlekedési eszközökön és a megállókban 68, üzletekben pedig 30 emberrel szemben intézkedtek e miatt.
Kiss Róbert közölte, hogy a kijárási és a csoportosulási, gyülekezési tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 3240-szer intézkedtek a rendőrök. A kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta 60 864 hasonló esetben intézkedtek.
Hétfőn is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 367 esetben léptek fel. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 14 930-szer intézkedtek.

A húsvégi ünnepi hétvégén 276 ezer főt oltottak be – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos az online sajtótájékoztatón. A tisztifőorvos  megköszönte mindenkinek a részvételt. A kórházi oltópontok az ünnepi hétvégén folyamatosan működtek ennek köszönhetően a 65 év feletti lakosság 85%-a már megkapta legalább az első oltását és a 80 év felettiek 90%-a már a másokat is. A pedagógusok, köznevelési intézményi dolgozók, óvodai és bölcsödéi dolgozók elsőkörös oltása rendben lezajlott. A héten folytatódik a második körös oltásuk a szerdán érkező Pfizer szállítmányból. Az elmúlt 5 héten megnőtt az oltásra regisztráltak száma, így mára már meghaladja a 3,8 millió főt. A Magyarországon mért szennyvízből kimutatott koronavírus örökítőanyagának koncentrációja magas szinten, – de átlagosan elmondható- hogy stagnál. Két nagyvárosban, Szegeden és Szolnokon mutattak ki enyhe emelkedést, csökkenés viszont egyik mérőállomáson sem volt.

Az elmúlt 24 óra kedvező fertőzöttségi adataival óvatosan kell bánni – tette hozzá a tisztifőorvos -. A követkető napok talán egy reálisabb képet fognak mutatni, hisz feltételezhető, hogy sokan a hétvége után keresik majd fel a háziorvosukat a húsvéti ünnepek alatt észlelt panaszaikkal.

 

Forrás:
hirado.hu, Fotó: Magyarország Kormánya Facebook

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com