Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Magyarországon a brit vírus van jelen, de ez nem olyan vírus amit elszigeteléssel, izolálással meg lehet fékezni. Ezzel szemben csak az hatékony, ha megsemmisítjük – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország műsorában.

Egy évvel ezelőtti állapotokhoz képest ez egy háborús állapot. Most a vírussal szemben vívjuk ezt a harcot és a fegyverünk az oltás. Tegnap átlépte a 4 milliót az oltásra regisztráltak száma. Május elejére az oltottak szám el fogja érni reményeink szenti a közel 4 millió beoltottak számát. Utána 1 hét-10 nap alatt május elejétől számítva beadunk 1 milliót, május közepére elérjük a 6 milliót, május harmadik hetére a 7 milliót és június elejére el fogjuk érni a 8 millió beoltottat, ha lesz annyi 18 év feletti regisztrált – vázolta a terveket.

Az újranyitási folyamat következő lépéseiről az alábbiakat mondta el Orbán Viktor:

  • 3 millió beoltottnál lesz egy újabb ülése a kormánynak, ami várhatólag 5-6 napon belül meg fog történni
  • április végén 3,5-4 millió beoltott esetén már az éttermek teraszára is ki lehet ülni, helyben fogyasztásra
  • május végére mindenki kinyithat, de a maszkot még hosszú ideig hordanunk kell
  • június 15-én lesz a foci EB itthoni eseménye, addigra mindenkit, aki regisztrált, be lehet oltani, így a védettségi kártyával az emberek részt tudnak venni.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatos kérdésekről 3,5 – 4 millió beoltott esetén születnek meg a döntések, amihez már közel vagyunk – hangzott el a mai interjún.

Jövő héten érkezik az első egy dózisú, 6. típusú vakcina. Az eddig Magyarországon használatos 5 vakcina esetében hatalmas logisztika azt megszervezni, hogy minden vakcinának meglegyen a párja – azaz aki az első oltást megkapták, azok részére meglegyen időben az ismétlő oltása –  és nagyon komoly feladat a vakcinaraktár bázisokon levő munka – tette hozzá  a miniszterelnök.

A 16-18 év közötti korosztály oltásával kapcsolatban még nem született döntés, de hamarosan meglehet. Jelenleg a gyerekek Magyarországon 13 oltást kapnak, így az elmondható, hogy nem oltásellenes hazánk.

Középiskolák is szóba kerültek az operatív törzs ma reggeli ülésén. Az a döntés született, hogy a középiskolákat nem érdemes erre a pár hétre kinyitni, így  május 10-én nyitnak és csak írásbeli érettségit fogjuk megtartani – mondta Orbán Viktor.

 

Forrás:
Média Kft., Kép illusztráció: Orbán Viktor Facebook

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com