Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A magyar lakosság átoltottsága duplája a legtöbb uniós országénak, ami már komoly haladást jelent a járványból kivezető úton – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

György István kifejtette, 2 millió 969 ezer 647-en kaptak már első, és 1 millió 250 ezer 582-en második oltást. Reményét fejezte ki, hogy ez hamarosan a járványügyi adatokban is jelentkezni fog. Hozzátette, folyamatosan emelkedik az oltásra regisztráltak száma, jelenleg 4 millió 110 ezernél tartanak, 64 százalékuk már kapott oltást.

György István elmondta, nyitnak egy harmadik oltási kört azon pedagógusok számára, aki korábban valami miatt nem tudták felvenni a soron kívüli oltást. Hétvégén, azaz pénteken, szombaton és vasárnap közel 30 ezer pedagógust várnak a kórházi oltópontokra.

György István az oltási tervvel kapcsolatosan elmondta, hogy a mai nap 4 vakcinatípus – AstraZeneca, Szputnyik V, Janssen, Pfizer-  érkezett országunkba és ezekkel az oldóanyagokkal kell a következő 1 hétben gazdálkodni. A Janssen 28 800 adagos szállítmányát a katonai oltóbuszok fogják Tolna megyében eljuttatni a kis falvakhoz. Ennek a vakcinának az előnye, hogy egy dózis elegendő a védettség kialakulásához, így a buszoknak elég egyszer megjelenniük az adott településen. Szutnyik teljes ma érkezett készletét – bevizsgálást követően –  a második körös oltásokra fogják felhasználni. Az AstraZeneka 28 800 adagját a háziorvosok kapják meg, de nem minden praxisnak jut belőle. Összesen 2 880 praxishoz tudják eljuttatni és praxisonként 10-10 főnek jut ebből a vakcinából. A Pfizerből 248 ezer adag érkezett és ebből 30 ezer a pedagógusok 3. körös oltására lett elkülönítve, 150 ezer a kórházi oltópontra kerül kiszállításra és a fennmaradó rész meg a második körös oltásokra lesz felhasználva.

Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint hétfőn közterületen 656, tömegközlekedési eszközökön és várakozóhelyein 18, üzletekben és bevásárlóközpontokban pedig 11 emberrel szemben léptek fel a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt.
A kijárási tilalom szabályainak megszegése miatt 238 esetben intézkedtek hétfőn, így már 62 842-re emelkedett az ezekkel kapcsolatos rendőri fellépések száma – tette hozzá.

Tetőzik a 3. hullám, bizonyos adatoknál már enyhe csökkenés tapasztalható – mondta a tisztifőorvos.
Hozzátette ugyanakkor, hogy a járvány során nő a vírus fertőzőképessége, a kórokozó oldaláról a közeljövőben nem várható a veszély megszűnése. Ezért fontos a védőoltás, amely úgy nyújt védelmet, hogy az emberi szervezetet kevésbé fogékonnyá teszi a fertőződésre. Ezért óriási a jelentősége annak, hogy ma reggel megérkezett Magyarországra a Janssen vakcinája, amelyből már egy adag is védettséget nyújt a szervezetnek az oltás után két héttel – mondta Müller Cecília.

Forrás:
MTI, Fotó: Magyarország Kormánya Facebook

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com