Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Visszatekintve a januárra, elmondhatjuk, hogy nyolcadikos tanulóink akkor még igen szerencsésnek mondhatták magukat, hiszen a hagyományos módon, papíron, a középiskola osztálytermében ülve írhatták az írásbeli felvételit. Aztán készülhettek a szóbelikre. Közben a járványhelyzet úgy alakította az általános iskolák életét, hogy március 1-jétől a tantermen kívüli oktatásra kellett áttérni. A felvételiztető középiskolák is igyekeztek a helyzethez alkalmazkodni. Hogyan élték meg tanítványaink az online vagy jelenléti szóbeli felvételiket? Nyolcadikos diákok tapasztalataiból válogattunk.

„Az online elbeszélgetés furcsa, szokatlan volt, mert nem élőben láttam a bizottságot. Mindenesetre igyekeztem figyelni, de néha megakadt a vonal a beszélgetés közben.”

„A két német nyelvű szóbelimet élveztem, az egyik helyen az utazást, a másik helyen a divatot/stílusirányzatot húztam, és szerintem tudtam róluk eleget beszélni.”

„A szóbeli a Discord nevű alkalmazás segítségével történt, az iskolában tanuló idősebb diákok segítettek és készítettek fel minket. Nagyon jó, hogy már volt előtte egy kis tapasztalatom az előkészítő órákról és a német junior nyelvvizsgám szóbeli részéről. A bemutatkozáson kívül három kérdést tettek fel, nem voltak nehezek, de izgulva egy kicsit nehéznek hittem őket.”

„A szóbeli vizsgától nem tartottam. Az iskolai előkészítőn is foglalkoztunk vele, illetve anyukámmal is sokat beszélgettünk a témáról. A szóbelit én nagyon élveztem, mert nekem a beszéléssel nincsen nagyobb problémám, kimondotton szeretek beszélni. Azért is tetszett a szóbeli, mert nagyon sok játékos, vicces feladat volt.”

„Szerettem szóbelikre járni. Nagyon sok helyen a diákokkal is beszélgethettem, és így még talán könnyebb is dönteni arról, melyik iskola tetszene a legjobban. Ezt most a világjárvány miatt nem tudtuk megtenni előbb, ami nagy hátrány, mert így nem sok minden alapján tudtuk beírni az iskolákat a sorrendben.”

„Úgy gondolom, a szóbeli vizsga egy jó dolog, mivel itt személyesen is bemutatkozhatok a tanároknak.”

„Óránként négy gyereket hívtak be, így elkerültük a zsúfoltságot, ami most a vírushelyzetben nagyon fontos. Mivel készültem a vizsgákra, nem izgultam. Az informatikavizsgán egy programon kellett dolgozni. Mivel nagyon szeretem az informatikát, és ismertem a programot, nem okozott gondot a feladat.”

„A hat iskolából, amit bejelöltem, négyben voltam szóbelizni, és csak egyben volt online. Érdekes volt: beszélt az ember a bizottsággal a számítógépen keresztül. A többi iskolába szerencsére oda kellett menni és nem az interneten keresztül kommunikálni.”

„A magyar-előkészítőn tanultakat nagyon jól fel tudtam használni. Egyik iskolában, ahol online volt a szóbeli, elég érdekeseket kérdeztek: mit csinálnék, ha egy nap 28 órából állna, vagy milyennek képzelem el a 22. századot. Ezekre a kérdésekre is jól tudtam válaszolni. A többi iskolában viszont olyan kérdések voltak, amelyeket vettünk magyar-előkészítőn, és ez nagyon megnyugtató volt.”

„Nem nagyon féltem a szóbelik előtt. A felkészülés jól sikerült, tanár is segített, de az iskolai magyartanárom óráin tudtam meg a legtöbbet, amit fel tudtam használni.”

Antal Anna Kata, Kutnyányszky Lili, Szombathelyi Péter, Ilkaházi Péter, Szászik Adrián, Czikó Lili írásaiból válogattunk.

Forrás:
Körkép Magazin

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com