Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

Olyan rendkívüli helyzet áll elő jövő héten, hogy mind az öt vakcina elérhető lesz az oltópontokon. A kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy új időpontfoglalási rendszert, mely egyelőre négy nagyvárosban fog működni – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

Már minden harmadik ember megkapta az oltást Magyarországon. A mai napig beoltottak száma 3 363 596 fő, közülük 1 425 124 fő már a második oltását is megkapta. Az oltásra regisztráltak száma már a 4,5 milliót is meghaladta. A regisztráltak 50 százaléka pedig már lassan megkapja az oltást – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője.

A hatvanöt év felettiek közül már alig maradtak pár ezren, akik regisztráltak és még nem kapták meg a vakcinát. Azt is hangsúlyozta, van már olyan kistelepülés, ahol a regisztráltakat már mind beoltották.

Négyféle vakcina érkezik, érkezett a héten.

A Pfizer, az AstraZeneca és a Szputnyik V oltóanyagok már Magyarországon vannak. A hétvégén nagy mennyiségű Sinopharm vakcinát várnak. A háziorvosok 60 személy beoltására készülhetnek fel. A szervezés vasárnap estig meg kell, történjen, hogy jövő hétfőn minden zökkenőmentesen haladjon.

A vakcinák tekintetében abban nincs különbség, hogy mindegyikkel elérhető a védettség a vírussal szemben.

A kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy új időpontfoglalási rendszert. Ez Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Budapesten fog működni az egyetemi kórházakban. Az érintett személyek ma estig sms-ben kapnak értesítést. Arra kérik azokat, akik kapnak ilyen üzenetet, lépjenek be az időpontfoglalási felületre csütörtök estig és válasszák ki a számukra megfelelő időpontot. A rendszerbe csak azok tudnak belépni, akik már regisztráltak oltásra. Időpont csak hétfőtől szerdáig tudnak majd választani. Ha a próbaüzem tapasztalati sikeresek lesznek, akkor a kórházi oltópontok mindegyikén be fogják vezetni az új rendszert.

Bár csökken a napi új fertőzöttek száma, ez nagyon lassan történik, köszönhetően annak, hogy a brit vírusmutáns továbbra terjed. Éppen ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. Müller Cecília kiemelte, hogy a kórházi kezelések is elhúzódnak, mivel a lélegeztetőgépről való lekapcsolás után hosszú rehabilitációs időszak következik, hogy a felgyógyultak visszanyerjék eredeti egészségügyi állapotukat. Olyan rendkívüli helyzet áll elő jövő héten, hogy mind az öt vakcina elérhető lesz az oltópontokon.– tette hozzá.

Folyamatosan nő a regisztráltak száma, már egyre több fiatal is regisztrál. A beoltottak számának növelésével pedig lépésről lépésre visszakaphatjuk az életünket. Nagyon örül annak, hogy a józan ész győzedelmeskedik. Az emberek bíznak a vakcinákban, és egyre többen oltatják be magukat, egyre többen regisztrálnak – fogalmazott. Aki beoltatja magát, az nemcsak a saját életét, hanem a közösségégét, a családját, az egészségügyi dolgozókat védi. A koronavírus csak és kizárólag vakcinával lehet legyőzni, így arra kér mindenkit Müller Cecília, hogy fogadják el azt a vakcinát, amelyet felajánlottak számukra.

Kiss Róbert rendőr alezredes a legfrissebb rendőri intézkedéseket ismertette:
623 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot;
227 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt.
4379 hatósági házi karantént rendeltek el.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com