Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A legfrissebb koronavírussal kapcsolatos információkról tájékoztat az operatív törzs.

Elindult az új időpontfoglaló rendszer, amelyen keresztül azok, akik regisztráltak, foglalhatnak maguknak időpontot. Azonban az Egyesült Királyságból érkeznek hamis sms-ek a magyar állampolgárokhoz hasonló tartalommal. Ezek hamis információkat tartalmaznak, ezért az üzeneteket figyelmen kívül kell hagyni.

A valós sms-ek esetében a feladónál  a vakcinainfó név kell, hogy szerepeljen – hívta fel a figyelmet Kiss Róbert rendőr alezredes.

Kiss Róbert ezt követően a legfrissebb rendőrségi intézkedésekről tájékoztatott:

    • 691 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot;
    • szerdán egy üzlet hat hónapos bezárásáról döntöttek, mivel nem tartották be a védelmi intézkedéseket;
    • 4464 hatósági házi karantént rendeltek el, és több mint 44 ezer esetben ellenőrizték a hatósági házi karanténban tartózkodókat.

Az oltási program előrehaladásával párhuzamosan közeledik a védelmi intézkedések feloldásának második fokozata is: a teraszok már készülhetnek a nyitásra.

A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót. A terasznyitás nem a járvány végét jelenti, a járványügyi szabályokat továbbra is be kell tartani. Bár a teraszokon nem lesz kötelező a maszkviselés, beltérbe lépve ismét fel kell tenni – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes.

Mindegyik vakcina hatékony és biztonságos, így fontos, hogy mindenki fogadja el azt a védőoltást, amelyet felajánlanak számára – tette hozzá.

Az esetleges oltási reakciókról a második oltásukra érkezőket az oltóorvosok részleten kikérdezik. Felhívta a figyelmet azonban arra, hogy az enyhe láz, a bőrpír nem jelent komoly reakciót.

Forrás:

KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com