Önnek is elviszik

Amennyiben szeretné a Biatorbágyi Körképet postaládájába megkapni – mert eddig nem kézbesítették az ön számára és csak online tudta olvasni – kérjük, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 0670-659-4655.


 

A költészet napját digitális költészet hetévé alakítottuk át ebben az évben. Verseket, versfeldolgozásokat küldtünk egymásnak online plakáton, és rejtvényt fejtettünk ezzel is örömet víve a hétköznapok digitális monotonitásába. – olvasható a Biai Református Általános Iskola Facebook oldalán.

Diákok és tanárok szavazhattak versekre, megzenésített versekre. Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők című versét 32 szavazat alapján négy és fél csillagos eredménnyel kikiálthatjuk az iskola kedvencévé. Népszerűségét feltehetően Deák Kristóf Oscar-díjas kisfilmjének és Balázs Árpád megzenésítésének köszönheti. A szervezők örömére sok diák és tanár küldte el személyes kedvencét.
Természetesen előkerültek klasszikusok (Ady Endre, Arany János, József Attila, Nagy László, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Romhányi József, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád, Weöres Sándor, Zelk Zoltán), már majdnem klasszikusok (Kányádi Sándor, Lackfi János, Tóth Krisztina) és új felfedezettek is (Andrássy Réka, Békés Márta, Irlanda Kristóf, Kárpáti Tibor, Sohonyai Attila). Érdemes újra és újra visszatérni közös plakátunkhoz, hogy meghallgassuk egymás ajánlását.
A versek ITT hallgathatók meg.
A kicsiknek és nagyoknak is megoldható rejtvény 77 diákot mozgatott meg, szinte mindenki jó vagy közel jó megoldást küldött be. Egy tavaly készült költészetnapi felvétel idézeteit kellett azonosítani, amiket az utca embere jól, rosszul igyekezett előadni.
Jólesett közösen élvezni, újra felfedezni a kincseinket, még ha távol is voltunk egymástól.

 


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a Számítógépes.com